Saturday, December 27, 2008

Crowne Plaza Hotel

I have no idea whether this hotel is a 5-star hotel or 4 -star hotel as it is not important for me.I went to stay at this hotel last month, together with my father and all cost was paid by the government since my father is a government servant.I just spent a night here and I had dinner together with my father, in Kg Baru la.Having dinner in this hotel is quite expensive.It was an unpleasant night staying in this hotel because I realised that I was food poisoned.Toilet was my common destination during that time.The next morning, I had breakfast in the hotel cafe by having fruits only.I couldn't afford to swallow any other foods.I didn't know that we have to avoid from eating fruits when we have stomachache.Maybe you can predict what will happen to me next.Warghh, I'm not going to remember that miserable moment again.

Crown Plaza hotel from Jln Sultan Ismail

A view from the room

Messy room, messed up by my father and me.

Toilet's sliding door that able us to 'skodeng' each other.Hahaha!

Pleasant environment

New Hostel in Kg Baru

Known as KBL (Kg Baru lodge) by most UniKL students, this is not a new hostel.Its an old building, nice from the outside but worst from the inside.The 19 boys from my programs are going to stay there for about 2 weeks before we start our 4 weeks December break.After our holidays, we need to move our belongings to Wisma Aida, which is also a hostel for UniKL students not far from KBL.Don't know what to write.Maybe this pictures will help me tell the story to the readers.Hahaha.
Living in Bangsar was quite fun.Our hostel in Bangsar is a quiet place, situated between KL hockey stadium and Institut Perguruan Bahasa-Bahasa Antarabangsa (IPBA).Just within a walking distance to Universiti Malaya.We got to watch hockey match for free, and even got free hockey balls.The only problem was to get the food.Its hard to get good foods in Bangsar unless you have plenty of money to pay for it.

The last live hockey game I've ever watch in Bangsar.

It was a sudden move from Bangsar to Kg Baru.We got the message from UniKL administration in the morning and we have to move at night on the same day, but we're a little bit calm because we know how UniKL act.If they promise to pick our things at 8 pm, then we have to add an hour to our time,which means, they will come at 9 pm.Hahaha.Most UniKL staffs still practice this bad habits.It is known as 'Janji Melayu' among us.Our prediction was wrong, because they came at 9.30 pm.Hahaha.At that time, we already packed our things waited at the gate.

Some of my classmates in UniKL.

4 vans of this size was used to carry our things.

At 11 pm, we finally arrived in Kg Baru.Although it was late, there were a lot of people there.'Malam masih muda'.This is the advantage of living in Kg Baru.There are lots of restaurants and food stalls which operate
until 2 am in the morning.Its easy for us to get to get good food at a very low price and hygiene is the important thing to be considered when choosing eating places there.Rats are everywhere.Even you may step on them when you walk in Kg Baru at night.Yaks! And every morning, when I walk to UniKL city campus, I'm gonna see 2 or 3 dead rats on the road.Some of them were ran over by car or motorcycle.Its important for us to choose a clean restaurant or food stall, or else you'll be a victim of food poisoning, and I used to be one of them after I ate chicken chop at the HR steakhouse just below my hostel.

Kg Baru Lodge

A new view outside my new hostel.

The KLCC is within the walking distance from KBL.I still have to take Putra LRT from Kg Baru station to KLCC station or else I have to climb the new Ampang-KL elevated highway and swim across a muddy river to get to KLCC.The Masjid Jamek Kg Baru is just 300m from my hostel, making it easy for me to perform solat jamaah and 'azan' Subuh helps me to wake up every morning.Thanks Mr bilal for your voice.

Tuesday, December 16, 2008

Craziness with KMS friends

Yeaaa...this time, I went out to KL with my friends from KMS.All of them are going to further their studies in Australia soon.YB was our driver, since he was the only one who stays in KL.He drove his dad's CRV.Sometimes, we felt as we were rich because we're on YB' CRV.Its not a cheap SUV.

Mr T, sandwiched by Dumbell and Naim.

This was a short outing.YB and Naim fetched me together with Mr T and Dumbell at KL Sentral air terminal.Without having any idea on where we wanted to go, YB just drove us for a short tour around KL hot spot, I think.Finally, we decided to go to Midvalley megamall since YB will sent me back to my hostel and the megamall is just 10 minutes from my hostel in Jalan Pantai Endah.

The pool player...

In Midvalley megamall, we did what most youngsters did.We went to play pool, and 'merendek'.Of course I'm not a good pools player.I just watched Mr T and Naim fight against each other.They're really funny.Mr T with his own style, and Naim with his own style.While waiting for them to finish their game, YB and I went to the surau to perform our solat.When we were heading back to YB's car, suddenly he informed us that the car key was no more with him.Maybe he dropped it somewhere.The last spot was pools center.No car key there.YB, who was already a half-dead man ran to the surau.Maybe he accidently left it there.Mr T and Dumbell was assigned to guard YB's CRV to avoid someone who found the key drive it away.Hahaha.Luckily, the key was at the surau, beside a 'tasbih' next to sejadah used by imam.Thank God! We perform our Isyak prayer soon after we found the key.YB said, "Tu tanda syukur, Tuhan nk suruh kita solat dulu".Wakaka.Maybe he was right.

The old-skool style of by Mr T.Sexy looking girl can be seen behind him.

Next, we went to have our dinner at Kerinchi cleanest stall, which is known as Ali Cafe.Delicious food but way too expensive, but we have no choice.That was the best we can get in Kerinchi.

"Sup ekor monyet satu kak"

Me with Dumbell and YB

Then, YB drove me to my hostel.Thanks my friends.Hope to see you soon before you depart for Australia in February 2009.

Sunday, December 14, 2008

Unexpected trip to DCA

I myself thought this one was a joke.I followed one of my classmates to Shah Alam.The original plan was to follow his brother to Shah Alam and drive his car back to our hostel in Bangsar.Suddenly, there was a sudden change in our plan.His big brother wanted to meet his friend in Nilai, which is about 45 minutes driving from Bangsar.What can I do? I just can follow them, or else I need to go back by bus which was quite impossible for me.No more bus after 11 pm in Nilai.
At 8 pm, we're heading to KLIA. I thought we there just to fetch somebody from the airport but I was wrong.We're there to visit the KLIA control tower, managed by Department of Civil Aviation Malaysia or better known as DCA.Damn! I forgot to bring my digital camera.Thanks to Faiz and his brother for their camera.Not to forget, their friend whom I called Chun who work as a technician at the DCA.He helped us to get the security pass in order for us to get into the tallest control tower in the world.Thanks a lot.Here are some pictures taken at the DCA.I know the quality is not as good as my digital camera but its better then nothing.

Me together with Faiz and his brother

View from the top

This screen provides informations about the aircraft within the airport area

This visit means a lot to me, but I left my friend, Anam alone at my hostel.Warghh...Sorry Anam!

Monday, November 24, 2008

Next destination...the Curve

Without having any idea of where the Curve is, I agreed to go there just to meet my friends, Tan and Aiman.I ride the Putra LRT from Kerinchi station until Kelana Jaya station.I don't really remember which station but it is the last station for Putra LRT.Then, I board a rapidKL bus from Kelana Jaya station, hoping to arrive at the Curve within a short period of time.At approximately 1.30 pm, I got off from the bus and walk to the Curve, which is located just next to IKANO Power Centre.After finished my Zohor prayer, I called Tan.She was already there.We had lunch together, but I didn't pay for her.Hahaha.I always remember my father's advice, "Takyah duk tunjuk gentleman la....Kalu mkn ngan bdk tino, x perlu belanja dia".I had to obey this rule, because he gave me the money.Hahaha.

The Curve, seen from the street.

We waited for Aiman for about 4 hours.I began to feel hungry again.Waa...Why she took too much time to be at the Curve? Why? I think she must be lazy to ask for the directions.Hish....

"Why should I pose like that", I asked myself.

Whatever it was, praised to God that she finally arrived at the Curve.We decided to watch a movie which can be considered expensive to me.RM10 for a movie at Cineleisure Damansara, but I loved Fury movie.Just like Ong Bak.Its a female Ong Bak version.I was influenced by the movie for about two days.Haiy...yaaa.

Whats wrong with me?

I encountered some other do I want to go back? Its already 10.15 pm and I'm still in Damansara.I know I still manage to board the last rapidKL bus but how about Putra LRT to Kerinchi? Or else, I'll spend my whole night at Kelana Jaya station, chatting non-stop with Aiman? Suddenly, Aiman's phone rang and she informed me, her friends were there, at the Curve and they're going back.I know this was the only way for me to go back and have a rest in my hostel.So, as expected, her friends helped me to my hostel.Huh.Thank God! And thanks a lot to Aiman's friends.

What can I say...a good picture by an amateur photographer which is me.


I guess this is my place.

After waited for about a month, for UniKL and MARA offer letter, I began to call UniKL office everyday, asking them about my placement in UniKL.I never thought that my friends and I had to register in UniKL without any offer letter.Just pay RM900 registration fee and there you go.What suprised us was our hostel.It is located in Bangsar, just next to KL Hockey Stadium and Institut Perguruan Bahasa-Bahasa Antarabangsa (IPBA).We have to use Putra LRT everyday from our hostel near Kerinchi station and stop at Dang Wangi station.Its a 15 minutes ride from Kerinchi to Dang Wangi.Due to packed situation in UniKL hostel, a store was converted for us to stay in, but we still get new lockers, beds and also tables.

This is our daily routine at Kerinchi station.

Hahaha.My lecturers are good enough.Most of them worked in industry before they become lecturers.They're from Proton, Matsushita (Japan), UiTM, and also Motorola (Penang).As for me, living here is good but the most important thing is you've to be good in your financial management or else, you'll go bankrupt, but of course I won't go bankrupt because I have my own Pa&Ma Co.Bad boy!Our classes, maybe can be considered as the highest class in the world.I'm not sure about this.Our classes are conducted mainly at 16th to 25th floor in UniKL tower.I still wonder why MARA bought this building and transform it to a university.What can I do?I just have to accept the way it is.

Monday, November 17, 2008

Berkenalan dgn Kampungku

Skrg ni, berkenalan lak ngan kampung aku.Melalui gambar je la.X byk yg perlu diterangkan.

Umah nenek ngan tok aku kt Kg Keluat, Bachok

Havoc kt pasar metropolitan Bachok

Bank-bank dunia kt metropolitan Bachok

Stesen bas Bachok Sentral

Yg ni plak, pengedar air batu plg glamour kt Bachok.Motor ditempah khas dr American Chopper, Orange County

Selamat Hari Raya!

Hari Raya Ketiga

Utk hari ni, aktiviti aku ialah gi mkn free kt umah ipah.Aku mcm biasa, suka bwk adik aku gi jln2 skali.Sbb kalau naik kereta sorg, bosan+ngantuk+x macho.Fadila ngan aiman pun join skali ngan aku, bila aku dgn selambanya mengepau kereta iswara tok aku.Hahaha...

Kereta tok aku

Dh lama aku x tgk member2 aku.Bila gi amik fadila kt umah dia, aku mcm terkejut gak la.Rupa dia dh jd mcm pompuan dh.Dulu perangai mengalahkan aku la.Kalau aku duk jln2 ngan dia, agak2 org bleh tertukar kot.Org ckp aku pompuan, fadila laki.Skrg, alhamdulillah, fadila dh jd baik.Tahniah.Kih3..Pastu, gi amik aiman plok kt kedai Bachok.Perjalanan ke umah ipah diteruskan lg la (gaya mcm jauh).Sampai je kt umah dia, aku tawaf skali sbb x jumpa jln masuk.Maklumla, x penah dtg umah ipah.Kitorg antara yg awal sampai la.Duk x lama je, kakwe n da gang sampai.Suasana umah ipah jd kacau bilau sekejap dek kehadiran kakwe yg havoc itu.Wani plok ngan perangai gelisah dia duk tunggu syapiq palo sampai.Aku ngan adik aku duk tunggu moklah sampai.Katanya on the way tapi setengah jam tunggu br sampai.Nasib baik ada makanan byk.Bleh gak melantak sambil2 tunggu.Trimas ipah.

Tgk la gaya kakwe dlm gambar (dr kiri : kakwe, wani, zati)

Aiman ngan ipah.Aiman ngan muka masam.Murahkan senyuman ek..

Selamat Hari Raya!

Hari Raya Kedua

Hari ni merupakan hari yg me'rileks'kan.Sbb smlm dh melantak byk sgt dh.Pastu, ramai la geng2 umur pertengahan mengadu pening2 dan sakit urat.Katanya mungkin sbb mkn byk daging smlm.Aku xde apa2 pun, maklum la, body fit.Hahaha.Nasib baik ada pok cik aku yg keje sbg doktor, bleh gak dia tlg check blood pressure diorg nih.Hishh.Awal2 pg lg dh kena bukak klinik kt umah nenek aku.Ramai plak yg beratur nk check.Dh cuak sgt la.

Doktor tak sempat pakai baju sbb emergency

Kelihatan papa aku pun tgh beratur utk khidmat pemeriksaan percuma

Monday, November 10, 2008

Selamat Hari Raya!

Hari Raya Pertama

Yaa...hari raya tiba lg.Walaupun raya, aku tetap bgn lewat seperti biasa.Pkl 6.45 pg utk solat Subuh.Nk buat mcm mana, penat sgt kot.Lepas mandi je, mkn skit pastu famili aku terus ke masjid utk menunaikan solat sunat hari raya.Dkt je ngan umah nenek aku, tapi still kena naik kereta la.Kalau jln kaki dlm 30 minit jgk kot.Kami sampai agak lewat, jd aku ngan adik aku amik keputusan duk kt belakang je la.Bila aku ngan adik aku duduk je, ada sorg budak yg pakai baju melayu warna oren asyik duk tgk kitorg.Pastu, bila aku tgk dia, dia tgk tmpt lain.Bila aku tgk tmpt lain, dia tgk aku plak.Bila aku angkat kamera nk snap muka dia yg x comel tu, dia malu2 plok.Haprak sungguh.

Ni la budak baju oren tu

Lepas dh abih bertakbir, solat sunat hari raya ditunaikan.Solat sunat kejap je.Yg aku tau lama ialah khutbah.Lagi2 kalau pok cik keri (imam masjid) yg baca.Ntah la nape dia baca lama sgt.Sbb org lain baca kejap jah.Time dia duk baca khutbah tu, sambil2 dgr, aku duk main kamera gak.Snap skit gmbr tok imam.Kah3..

Suasana dlm masjid ketika khutbah dibaca

Lepas abih je khutbah, semua org mula bermaaf-maafan.Aku x tau nk ckp apa bila slm ngan papa ngan mama aku.Kih3..Aku pun ckp ayat skema mcm dlm TV je la.Jahatnya aku ni.Mungkin aku ni jenis yg xde perasaan yg mendalam kot.Kami pun cepat2 la bertolak blk ke umah nenek aku sbb dlm kepala aku dh terbyg nk makan nasik dagang yg dh lama aku x mkn.Rasa mcm nk terkeluar je air liur aku bila teringat psl nasik dagang tu.Faveret aku tuh.

Kelihatan mokcik2 duk melepak

Tgh hari tu plok, kami sekeluarga gi berkumpul kt umah makcik aku, Che Lin kt Tanah Merah.Ni sbb mak kpd papa aku xde kt umah dia la.Rumah Che Lin je tempat yg sesuai memandangkan rumah dia kt lokasi strategik kot.Di tengah2 perjalanan timur-barat.Cewah..Mcm bljr sejarah la plak.Aku agak terkejut bila tgk sepupu2 aku yg dulu kecik2 je, skrg dh jd mcm mak org.Aku pun x kurg jgk la.Hahaha.Sempat gak kami amik gambar kt umah makcik aku tu.Walaupun x semua masuk dlm gambar.

Sebahagian keluarga papa aku

Abih je melepak kt umah makcik aku tu, kami bergegas blk ke metropolitan Bachok.Sbb mlm tu ada BBQ.Warghhh.Aku suka sgt sotong bakar ngan ayam bakar.Rasa mcm best.Mkn byk pun x muak.Kalau yg goreng, cepat muak la.Yg plg aku suka tgk kt umah nenek aku time mlm raya ialah byk kereta adik-beradik mak aku.Kdg2 aku terfikir, mampukah adik-beradik aku nk buat benda yg sama bila kitorg dh besar nanti? InsyaAllah.Harap murah rezeki.

Kereta di perkarangan umah nenek aku

Mlm tu, mmg sume mkn byk la.Sampai x ingat dunia.Aku pun x terkecuali la.Hahaha.Psl dh byk mknn, baik kita makan je.Kalau x, membazir.Kwn syaitan tuh.Hihihi.Aku mengambil langkah bijak dgn mengelakkan diri menjadi tukang bakar ayam dan sotong.Aku rasa aku mmg sesuai jd tukang mkn je.Tu jwtn plg sesuai utk aku.

Tukang bakar sibuk membakar

Mlm tu semua kenyang tahap gaban.Tdo pun ada yg siap mengigau lagi.Haiyaa...Tapi aku x la.

Bukak Poso Beramai-ramai

Wahaha.Setelah sekian lama memencilkan diri dan x update blog, aku kembali lg.Tapi, kali ni dgn cerita2 lama la.Psl dh lama sgt x update.Laporan bermula pd 28hb September 2008.Dlm keresahan aku dan sebilangan kecil rakan2 yg x terima surat dr UniKL dan MARA, aku jgk x lupa utk sambut hari raya.Famili aku buat keputusan utk blk pd 28hb memandangkan raya akan disambut pd 1hb Oktober 2008.Kira sempat la berpuasa 2 hari kt umah nenek aku.Ramai adik-beradik mak aku nk buat mcm tu sbb bukak puasa ramai2 ni best la.Meriah tahap gaban.Kalau kt umah aku, ada lapan org je.Sembilan termasuk bibik yg ada kt umah.

Beg-beg pakaian famili aku

Perjalanan famili aku dr Seberang Perai ke Bachok, Kelantan (atau lebih dikenali sbg metropolitan Bachok dlm kamus idup Ee) bermula pd pg 28hb.Agak lewat jgk kami b'tolak, dlm pkl 9.30 pg.Kira mmg akan sangkut dlm jem la.Sangkaan ditepati bila kami mmg betul2 sangkut dlm jem kt Jeli.Tapi, kira dh ok la sbb Jeli dh dlm kwsn Kelantan.Dh sampai Kelantan la kiranya.Tahun ni, kami blk raya kt kampung sblh mama aku je memandangkan kt kampung sblh papa aku, xde org.Nenek aku raya kt London tahun ni, ngan mak cik aku yg keje kt MSD London.Eksen! Dlm pkl 6 ptg mcm tu, kami selamat sampai kt umah nenek aku.Dh ramai org kt umah nenek aku.Mcm biasa la, time raya penuh la.Time x raya, sunyi gilo.

Kemeriahan bukak poso beramai-ramai

Time bukak poso mmg meriah, sbb ramai org.Suasana riuh-rendah.Walaupun ramai, lauk-pauk tetap cukup.Yg aku x puas hati ialah air nyo atau lebih dikenali sbg air kelapa di 'keluaran'.Nmpk banyak dh tapi ramai la plok yg minat air tu.Jd, selling fast la.Aku sempat minum 1 gelas je kot.Pastu, bila nk tmbh, makcik aku bgtau dh abih.Frust tertonggeng la.Sbb aku ni jenis yg tamak haloba.

Suasana yg best kt dapur umah nenek aku

Apa2 pun, ptg tu mmg best.Lepas solat maghrib je, aku sambung blk.Masing2 dh kekenyangan menyebabkan jemaah terawih kt masjid di kampung aku berkurangan.Ngan aku2 skali x pegi solat terawih sbb dh penat sgt.Dr pagi sampai petang duk atas kereta.Mlm tu mmg tdo mati la...

Sunday, September 28, 2008

Bomba Datang ke Rumahku..

Semuanya bermula pd ptg 28 September 2008, di bangsal yg terletak kt halaman rumah yg aku huni selama ni.Masa adik aku mula bising2, aku terlelap.Terjaga disebabkan mamat tu panggil bapak aku.Katanya ada benda menarik.Aku pun cepat2 bangun la.Adik aku br bgtau aku yg ada ular masuk dlm bangsal kt umah.Aku mula excited la, suh gi amik camera.Masa tu gak, bapak aku gi cari buluh, nk ketuk ular tu.Sbb dia x tau yg ular tu besar.Hahaha..

Bapak aku yg sedang melaksanakan tugas

Oleh krn bimbang ular tu menular ke kwsn lain, bapak aku menugaskan dirinya sendiri utk perhatikan tindak-tanduk ular tu.Masa ni, adik aku dh call Bomba dan aku ngan mak aku plok dlm perjlnn ke bazar Ramadhan utk beli juadah berbuka.Sblm tu, aku dh pun melantik adik aku secara tiba2 utk jd photographer bg pihak aku.Wakaka.Semua report ni ditulis berdasarkan transaksi dia la.

Bomba tiba di rumahku

Masa wat emergency call tu, bukan main susah lg nk sambung ke Bomba.Mula2 operator kecemasan, pastu br bhgn Bomba dan Penyelamat.Last skali br la pejabat Bomba kt umah aku.Haish.Aku rasa pihak berkuasa patut permudahkan lagi la prosedur panggilan kecemasan ni.Apa2 pun, tahniah diucapkan kpd pihak Bomba krn sampai cepat.Aku rasa dlm masa 10 minit je kot.Ok la tu.

Lawatan sambil belajar drpd brader2 Bomba

Sampai2 je bomba kt umah aku, mereka terus wat lwtn sambil belajar ke bangsal yg ada ular tu.Semua wat mcm cool je.Kononnya dh biasa ngan ular la.Tiba2, ada seorg brader meng'offer'kan diri utk tangkap ular tu.Aku rasa yg ni plg hebat di kalangan yg terhebat la.

Skill brader ditonjolkan

Brader ni cukup ber'skill' dlm menangkap ular ni.Kejap je dh dpt tangkap.Tapi, guna alat2 tertentu la.Bukan main tgn kosong jah.Kang x psl2 kt umah aku ada org arwah plok.

Ular kene tangkap dh

Lepas kene tangkap, ular tu bkn dibunuh sebaliknya dimasukkan ke dlm guni.Hahaha.Kata brader Bomba, ular ni akan dijual kpd pengusaha restoran makanan eksotik di sekitar kwsn Pulau Pinang.Eceh.Xde la.Aku tipu je.Diorg akan lepaskan ular ni kt mana2 kwsn yg selamat utk ular ni dan juga penduduk awam.Babai ular.Lain kali x payah mai la.Susahkan org je.

p/s: Cerita ini mungkin ditokok tambah drpd cerita asal..Hihihi...

Friday, September 26, 2008


Apa yg perlu dibuat ialah:
* Link to your tagger and post these rules on your blog.
* Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
* Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
* Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog.

Ni izzah@bolat suh aku wat.Apa tujuannya wallahua'lam.Nah, amik ko cik izzah.Nk tau sgt.

1.Kapal terbang
Aku cukup2 obses ngan besi terbang nih.Mula ketika usia aku semuda 5 thn.Masa tu, famili aku kt Ipoh.Bpk aku suka bwk aku ngan adik2 gi jln2 kt Lpgn Terbang Sultan Azlan Shah, semata-mata nk tgk kpl terbang take-off.Masa kecik2 gak, bila bpk aku nk gi outstation, masa nk gi hantar dia, aku lah yg plg ensem dan bergaya.Sbb nk gi tgk kpl terbang kt airport.Mandi bersih2, buang daki kt kaki dan mcm2 lg la.Kih3..Dan kegilaan ni xdpt dibuang sehingga skrg.Sbb aku masih lg gila bila tgk k
pl terbang.Bila dgr je bunyi enjin time nk take-off atau reverse thrust time landing, aku rasa lemah longlai.Teruja sgt.Aku gak suka pilot pompuan.Hahaha.Dan kini, aku menyimpan cita2, jauh di lubuk hati ni utk menerajui besi terbang ni suatu hari nanti.Kalau ada dslr, leh amik gmbr lawa skit.Tapi, ni je yg aku mampu.

2.Mat proper
Yg ni aku no komen.Sbb ni pendapat org.Mat ngan Aizat Meah la start panggil aku camtu.Siot.Sbg sorg laki, ramai kwn2 pelik bila tgk aku.Kalau susun barang atau dr sudut kekemasan, mengalahkan pompuan.Mmg aku akui la, aku x suka tgk brg2 bersepah.Kalau kt bilik sendiri, aku rasa mcm hangin satu badan bila aku blk kt bilik, ada org duk tdo atas katil aku yg dh ditegangkan cadarnye pg2 lg.Cuma aku thn je la.Member punye psl.Pastu lak, kalau bab2 susun buku atas brg2, aku rasa mcm nk gam je mende2 tu kt tmpt masing2, bg x gerak dh.Kalau baju dlm almari lak, aku suka guna hanger.Sume nk bersangkut.Kebersihan lak, aku plg x sng kalau tgk ada kotor walaupun titik kecil kt pakaian.Rasa rimas.

Yg ni mmg aku suka sgt2, x kisah la kluar ngan pompuan atau laki.Kalau kluar ngan pompuan, kdg2 member2 ckp playboy x sedar diri.Ya la...minggu ni pompuan tu, minggu dpn pompuan lain lak.Rupa x dipersoalkan, asalkan sporting dan jaga batasan.Tapi rasanya x penah la kluar berdua.Nanti mcm2 leh jd.Hahaha.Kalau ngan laki plak, org kata lain plak.Manusia mmg x kan berhenti b'ckp selagi mulut tu x disumbat ngan tanah.Dan aku gak agak terpengaruh ngan drama bersiri remaja 'Kami'.Yg nokia taja tu.Nmpk mcm best je kalau idup mcm diorg.Hahahaha.Terutamanya part yg gi tgk gig tu.Harap2 nye, pengaruh x baik tu x diikuti la.Amin..

Ni lah pndpt rakan2 kt aku.Sbb kdg2 perangai aku jd gila x tentu psl, terutamanya time excited.Kalau kt KMS, yg biasa jd mangsa aku ialah si Anam Tumari atau lebih diken
ali oleh aku sbg 'Encik T'.Sbb dia antara member yg susah nk terasa ngan kelakuan aku.Wallahua'lam la dlm hati dia mcm mana.Harap2 ok la.Kalau x, dosa aku.Skrg ni pun, kalau jln sorg2, aku suka b'lagak matang la.Br nmpk macho skit walau di mana jua anda berada.Kalau ada member2 yg satu kepala, mmg silap besar la.Bleh jd gila tanpa mengenal tmpt dan asal-usul.

5.Nerd (skrg dh x kot)

Ni cite zaman dulu2 la.Masa skolah rendah sampai form 3.Aku merupakan seseorg yg agak dikawal oleh mak bpk.Bersyarat plak tu.Kalau nk beli baju, mesti la bhgn lengan baju tu sampai ke siku aku.Nmpk cam agak besar la.Pastu kene tight in setiap masa, sbb kata mak aku, nanti nmpk ensem skit.Haishh.Mmg dh ensem pun.Skrg ni aku mencari hala tuju utk ubah dr gaya nerd @ skema ni kpd gaya yg lg trendy.Hahaha.Ni aku ada letak beberapa gambar time kecik lu.Sori x brape clear.Amik gambar di atas gambar.

Ni pun cite zaman dulu2 gak.Nk ckp manja pun x jgk la.Lg seswai kalau ckp sensitif.Hihihi.Sbb aku sng terasa kalau member2 ejek aku.Terutamanya kalau yg jenis sampah masyarakat kt skolah tu.Yg suka duk ponteng kelas, panjat pagar.Kalau yg baik2 ni, x kisah la nk ckp ape pun.X rase ape sgt.Pernah satu hari tu, aku bleh dikatakan b'gaduh la ngan classmate aku.Skit je.Tapi bila kena tumbuk, rasa mcm x leh berdiri.Sampaikan 'ternangis'.Pastu, adik aku yg kaki report ni nmpk lak.Dia bgtau bpk aku.Dan sbg kesudahannya, aku dihantar ke kelas taekwondo.Kata bpk aku, nk suh jd keras skit.Hahaha.Rasanya dh membuahkan hasil la.Kih3..

Sume ni cite zaman dulu2 la.Aku kurg penglibatan dlm sukan masa kt skolah rendah.Bola sepak?Mmg x lepas la.Kaki aku ni mcm tiang jamban, asal sepak bola je mesti naik atas.Kata org kelantan, 'sepak tojo' '.Kalau ada sape2 kt depan aku time aku sepak bola, confirm kene muka dia.Masa selection bola baling pun xdpt.Tapi, ada satu part yg aku bangga ngan diri aku.Aku berjaya masuk pasukan hoki skolah, tapi kene kluar sbb mak aku x bg masuk.Katanya, kalau masuk hoki, nanti senang nk patah situ la, patah sini la.Sbb kene pukul ngan kayu hoki.Skrg ni aku dh berminat ngan sukan la, terutamanya martial arts ngan renang.Sbb 2 sukan tu nmpk bergaya bg aku.And I'm looking forward to be as cool as Tony Ja yg berlakon dlm filem Ong Bak.